Android için en iyi 15 ücretsiz uygulama

Android bir cihaz kullanıyorsan tek kuruş harcamadan onlarca iyi uygulamaya sahip olabilirsin. Android'in en güçlü yanlarından birisi budur. Binlerce farklı uygulama bulabilmek mümkündür. Uygulamaların bazısı ücretlidir, bazısı reklamlı, bazısı ise bunların ikisini de içermez. En iyi uygulamalar genelde ücretli olurlar ama fazlası mümkündür.

Android bir cihaz kullanıyorsan tek kuruş harcamadan onlarca iyi uygulamaya sahip olabilirsin. Android’in en güçlü yanlarından birisi budur. Binlerce farklı uygulama bulabilmek mümkündür. Uygulamaların bazısı ücretlidir, bazısı reklamlı, bazısı ise bunların ikisini de içermez. En iyi uygulamalar genelde ücretli olurlar ama fazlası mümkündür.

Cüzdanına hiç dokunmadan ücretsiz olarak kullanabileceğin gerçekten mükemmel uygulamalar vardır. Bunların Android’in en iyi ücretsiz uygulamaları olduğunu söylemeliyim. Bu uygulamayı kullanmaya çalışarak cihazını özelleştirebilir ve bambaşka bir ekosistemin parçası olabilirsin.

1. Giphy

giphy android en iyi ücretsiz uygulamaGiphy uygulaması aslında bir görüntü kütüphanesidir. Komik GIF, eğlenceli resim, küçük bilgiler ve diğer her türlü eğlence amacı gibi şeyleri bulmak için harika ötesi bir yerdir. Facebook, Twitter vb. ortamlarda gördüğün o harika resimlerin çoğu buradan gelir.

Bu uygulama son derece kullanışlıdır. Bulmak istediğin GIF görüntüsünü anında bulabilir ve onu sosyal medyada paylaşabilirsin. Kesinlikle sahip olmaya değer bir Android uygulamasıdır. Elbette bulabileceğin daha farklı GIF uygulamaları vardır ama şimdilik en iyisinin bu olduğunu söyleyebilirim.

Giphy uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

2. Trendyol

trendyol android en iyi ücretsiz uygulamaTrendyol uygulaması alışveriş severler için en ideal uygulamalardan birisidir. Normalde alışveriş uygulamalarından bahsetmeyi çok sevmem ama ona bir istisna yapacağım. Rakiplerine göre avantajı hepsi bir arada bir çözüm sunmasıdır. Tek bir uygulama üzerinden normal alışveriş, market alışverişi ve yemek alışverişi yapabilirsin.

Burada dikkatini çekmek istediğim nokta uygulamanın kendisidir. Herhangi bir mağazayı veya herhangi bir satıcıyı övmek gibi bir niyete sahip değilim. Fakat günümüzün şartları gereği herkesin telefonunda olması gereken alışveriş uygulamalarından bana göre en iyisi durumundadır.

Trendyol uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

3. Google Drive

google drive android en iyi ücretsiz uygulamaGoogle Drive, Google ürünleriyle entegre bir biçimde çalışabilme özelliğine sahip bir uygulamadır. Bu uygulama, beraberinde dokümanlar, slaytlar, e-tablolar ve fotoğraflar gibi ek uygulamalar içerir. Uygulamaların hepsi Google tarafından geliştirilmiştir. Bu uygulamalar sayesinde ofis kullanımına odaklanabilirsin.

Bu uygulamayı not almak, fotoğraflarını yedeklemek ve aklına gelebilecek her türlü dosyayı depolamak için kullanabilirsin. En iyi yanı ücretsiz üyelik oluşturduğun zaman bile 15 GB depolama alanı sunmasıdır. Çoğu insan bu depolama alanının üzerine çıkmayacağı için bu uygulama en iyi ücretsiz uygulamaların arasında yer alır.

Google Drive uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

4. Blue Mail

blue mail android en iyi ücretsiz uygulamaBlue Mail, e-posta yönetimi söz konusu olduğunda en iyi ücretsiz Android uygulamalardan biridir. E-postalarını aynı hizada tutmana yardımcı olan basit bir tasarıma sahiptir. Ek olarak, bir sürü e-posta sağlayıcısı desteği, organizasyon için renk kodlaması, uygulama teması, Android Wear desteği ve bileşenlerle birlikte gelir.

Uygulamada deneyimlerini iyileştirmek için belirli zamanlarda bildirimleri engelleme gibi çeşitli akıllı özellikler vardır. Bu uygulamadan daha özelleştirilebilir bir e-posta uygulaması bulabilmek kolay değildir. Ücretsiz olması en önemli yönlerinden birisidir. Fakat bazı kullanıcılara göre gizlilik politikası açısından bazı sıkıntılar olduğunu söylemeliyim.

Blue Mail uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

5. Cookmate

cookmate android en iyi ücretsiz uygulamaCookmate en iyi yemek kitabı uygulamalarından biridir. Bunu diğer uygulamalardan ayıran en önemli özellik bir yemek tarifi yöneticisi olarak çalışmasıdır. Pek çok insanın tarif ihtiyacı olduğu düşünüldüğünde uygulama oldukça işe yarar. Çünkü aradığın tarifi internet ortamında arayarak önüne getirir.

Dilersen talimatlar ve içerik listesiyle birlikte sıfırdan özel tarifler oluşturabilirsin. Ek olarak, hemen hemen siteden tarifleri içe aktarmayı başarabilirsin. Kullanıcı için kullanımı temiz bir paneli vardır. Bu açıdan kullanımı oldukça kolaydır. Ayrıca ücretsiz sürümünde bile bulut yedeklemesi vardır.

Cookmate uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

6. Zoom Cloud Meetings

zoom cloud meetings android en iyi ücretsiz uygulamaZoom Cloud Meetings son dönemin en popüler uygulamalarından birisidir. Bunu büyük ölçüde dünyayı sarsan küresel salgına borçlu olsa bile video konferans için en iyi uygulama olmayı başarmıştır. Oldukça sağlam bir ücretsiz sürüme sahiptir. 100 kişiye kadar katılımcıyla birlikte 40 dakikalık toplantılar yapabilirsin.

Bu kısıtlama her ne kadar pek iyi olmasa bile çoğu kullanım için durumun yeterince iyi olduğunu düşünüyorum. Uygulama aynı zamanda ekran paylaşımına, bir şeyler yazmak için beyaz tahta kullanmana ve uçtan uca şifrelemeye izin verir. Elbette geliştirilmesi gereken yönleri vardır. Ama bu uygulama şu an en iyi konferans uygulamasıdır.

Zoom Cloud Meetings uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

7. 1Weather

1weather android en iyi ücretsiz uygulama1Weather neredeyse eksiksiz sayılabilecek bir hava durumu uygulamasıdır. Mevcut koşullar, tahminler, radar, öngörüler, meteoroloji hakkında eğlenceli gerçekler ve grafikler dahil olmak üzere neredeyse tüm özelliklere sahiptir. Tasarımı muhteşem ötesidir ve uygulama oldukça iyidir.

Kullanımı ücretsiz olan bu uygulamanın ücretli versiyonu vardır. Fakat ücretli versiyonu sadece reklamları kaldırmak için gereklidir. Ara sıra uygulamada reklamlar gözükür ve bunlara aldırış etmediğin sürece uygulamayı sorunsuz bir biçimde kullanabilirsin.

1Weather uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

8. Google Ödüllü Anketler

google ödüllü anketler android en iyi ücretsiz uygulamaGoogle Ödüllü Anketler, Google Play Store’da yer alan en iyi ücretsiz Android uygulamalardan biridir. Bu uygulamayı kullanmak için indirip yüklemek ve ardından bir kez çalıştırman yeterlidir. Bundan sonra uygulama sana periyodik olarak sorular sorarak sana çeşitli anketler sunacaktır.

Bu anketlerdeki soruları cevaplayarak Google Play Store’da kullanım için bakiye kazanırsın. Bu bakiye sayesinde uygulama veya oyun satın alabilirsin. Gerçek para harcamadan koleksiyonunu genişletmek için harika bir yoldur. Bu uygulamayı yüklediğinde zaman dışında çok bir şey kaybetmiş olmazsın.

Google Ödüllü Anketler uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

9. Musicolet

musicolet android en iyi ücretsiz uygulamaMusicolet telefonunda yer alan müzik dosyalarını yürütmene yardımcı olacak ilgi çekici bir uygulamadır. Çalma listeleri, etiket düzenleme, yönetim özellikleri, dosya tarama ve gömülü şarkı sözleri desteği dahil olmak üzere tüm temel işlemleri başarılı bir biçimde yerine getirir.

Ayrıca uygulamayı kullanarak bir ekolayzır, uyku zamanlayıcısı, bileşenler, kilit ekranı kontrolleri, Android Auto desteği ve daha fazlasını elde edersin. Temel olarak tüm standart kullanım durumlarını kapsadığını söyleyebilirim. Buna ek olarak uygulamada herhangi bir uygulama içi satın alma ve reklam yoktur.

Musicolet uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

10. Google Haritalar

google haritalar android en iyi ücretsiz uygulamaGoogle Haritalar oldukça kullanışlı ve popüler navigasyon uygulamaları arasında yer alır. Bu uygulama sana adım adım yol tarifleri sunacak, işletmeleri ve her türlü başka şeyi görüntülemene izin verecektir. Böylece aradığın yol tarifini kolay bir biçimde bulabileceksin.

Yol tarifi için basit ama kullanışlı bir uygulama arıyorsan bakman gereken uygulama kesinlikle budur. Uygulama sürekli güncellenir ve aynı zamanda çeşitli yeni özellikler kazanır. Telefonunda mutlaka olması gereken bir uygulama arıyorsan kesinlikle bu uygulamaya yer vermelisin.

Google Haritalar uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

11. TickTick: ToDo List

ticktick android en iyi ücretsiz uygulamaTickTick: ToDo List, Android platformunda yer alan en iyi yapılacaklar listesi uygulamalarından birisidir. Rakiplerine oldukça benzer yanları vardır. Listeler yapabilir, görevleri başkalarıyla paylaşabilir, görevlerini çeşitli şekillerde düzenleyebilir, hatırlatıcılar oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirsin.

Son derece modüler bir biçimde çalışan uygulamadır. Bu sayede yönetime yardımcı olur. Ücretli sürümü takvim desteği ve diğer ek özellikler gibi şeyler ekler. Ücretsiz sürümü diğer uygulamalardan bile kat kat öte durumdadır. Ayrıca kullanıcı deneyimi açısından son derece temizdir ve kullanımı kolaydır.

TickTick: ToDo List uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

12. Bitwarden Password Manager

bitwarden android en iyi ücretsiz uygulamaBitwarden Password Manager birkaç iyi ücretsiz şifre yöneticisinden biridir. Çoğu şifre yöneticisi nasıl çalışıyorsa o da öyle çalışır. Oluşturduğun tüm kullanıcı adlarını ve şifrelerini içeren bir kasaya sahip olursun. Endişelenmeden istediğin kadar depolayabilir ve gerektiğinde onları geri getirebilirsin.

Ayrıca uygulama 256 bit AES şifrelemeye sahiptir. Bununla birlikte en iyi açık kaynak kodlu uygulamalar arasında yer alır. Bir ücretsiz şifre yöneticisinden beklenen hemen hemen her şeyi yerine getirir. Kullanıcı paneli oldukça kullanışlı olan bu uygulama sayesinde şifrelerini güvenle saklayabilirsin.

Bitwarden Password Manager uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

13. Resilio Sync

resilio sync android en iyi ücretsiz uygulamaResilio Sync bulut depolamaya güvenmeyen kişiler için farklı bir bulut depolama çözümüdür. Kişisel bilgisayarında bir bulut depolama sunucusu oluşturur. Uygulama dosyalarını, fotoğraflarını, videolarını, seslerini vb. bilgisayarından telefonuna senkronize etmene olanak tanır.

Böylece verilerini üçüncü bir tarafa güvenmek zorunda kalmadan bulut depolama deneyimiyle kendi bilgisayarında depolamış olursun. Masaüstü ve mobil uygulamaların kurulu yeterince kolaydır. Bununla birlikte kullanıcı paneli oldukça işlevsel durumdadır. Bulut depolama hizmeti için kendine özgü bir çözüm arıyorsan doğru yerdesin.

Resilio Sync uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

14. Gboard

gboard android en iyi ücretsiz uygulamaGboard, bizzat Google tarafından geliştirilmiş bir klavye uygulamasıdır. Çok fazla ek öğe içermeyen basit bir klavyedir. Hareketle yazma, hafif tema, sesle yazma, emoji arama, GIF desteği ve daha fazlası vardır. En benzersiz özelliği ise yerleşik bir Google arama aracına sahip olmasıdır.

Buna ek olarak kaydedilmiş kelimelerinin seninle birlikte gelmesini sağlamak için cihazlar arasında senkronizasyon gerçekleştirebilirsin. Uygulama etkili, basit ve tamamen ücretsizdir. Telefonun klavyesi pek hoşuna gitmiyorsa bunu denemek isteyebilirsin. Kesinlikle en iyi ücretsiz Android uygulamalarından biridir.

Gboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

15. Zedge

zedge android en iyi ücretsiz uygulamaZedge duvar kağıtları, zil sesleri, bildirim sesleri ve alarmlar gibi şeyler için neredeyse tek adrestir. Aklına gelebilecek hemen hemen her şey dahil olmak üzere çeşitli türlerden özel seçimler yapabilirsin. Kullanıcıların çoğu içeriği kendisi eklediği için çeşitlilik her geçen gün oldukça fazla olmaktadır.

Zedge aynı zamanda ücretli bir bölüme sahiptir. Temelde zil sesleri için harika bir uygulamadır. Elbette başka harika duvar kağıdı uygulamaları ve zil sesi uygulamaları vardır. Fakat hepsi bir arada bir çözüm arıyorsan bu uygulama ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır.

Zedge uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...