Android için en iyi 10 ücretsiz müzik uygulaması

Bedava müzik bulabilmek artık eskisinden çok daha kolay bir şeydir. Artık korsanlığa başvurarak müzik dinlemek en kolay yollarından birisi değildir. Sadece birkaç uygulama kullanarak hemen hemen istediğin herhangi bir şarkıyı bulabilmen mümkündür. Android için en iyi ücretsiz müzik uygulamaları sana bu konuda yardımcı olacaklardır.

Bedava müzik bulabilmek artık eskisinden çok daha kolay bir şeydir. Artık korsanlığa başvurarak müzik dinlemek en kolay yollarından birisi değildir. Sadece birkaç uygulama kullanarak hemen hemen istediğin herhangi bir şarkıyı bulabilmen mümkündür. Android için en iyi ücretsiz müzik uygulamaları sana bu konuda yardımcı olacaklardır.

Müzik akışı (stream) uygulamaları giderek popülerliklerini artırmaktadırlar. Bu uygulamalar sayesinde yasal olarak bedava müzik dinlemek mümkündür. Genellikle uğraşman gereken tek şey birkaç reklam izlemektir. Abonelik alarak müzik dinlemek istiyorsan en iyi müzik dinleme uygulamaları kısmına göz atabilirsin.

1. Spotify

spotify android ücretsiz müzik uygulamasıSpotify, müzik akışı söz konusu olduğunda bir numaralı isimlerden birisidir. Bu hizmet en popüler ücretsiz müzik uygulamaları arasında yer almasına yardımcı olacak bir dizi farklı özellik sunmaktadır. Son derece cömert bir kütüphaneye, seçilmiş istasyonlara ve çalma listelerine sahiptir.

Hizmetin ücretsiz sürümü elbette ücretli sürüm kadar sağlam değildir. Fakat ücretsiz versiyonda beğenilecek çok şey vardır. Biraz materyal tasarımdan ilham almış olan uygulama Chromecast desteği ile birlikte gelir. Özellikle yeni müzikleri keşfetmek istiyorsan son derece ideal uygulamalardan birisidir.

Spotify uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

2. Jango Radio

jango radio android ücretsiz müzik uygulamasıJango Radio, ücretsiz müzik uygulamaları arasında bir joker görevi görür. Hem büyük isimlerden hem de bağımsız sanatçılardan çeşitli müzikler içerir. Çoğu hizmetten farklı bir biçimde bu hizmet bağımsız sanatçıların çalmalar için ödeme yapmasını sağlar.

Bu yüzden bir sanatçı kendini duyurmak istediğinde para öder. Bu hizmetin ücretsiz kalmasının en önemli yanlarından birisi budur. Ek olarak, söz konusu hizmetin diğerlerine göre daha eski olduğunu unutmamak gerekir. Özellikle yeni bir şeyler keşfetmek istiyorsan bu uygulamaya bir şans verebilirsin.

Jango Radio uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

3. DI.FM

di.fm android ücretsiz müzik uygulamasıDI.FM sayesinde çok çeşitli türleri kapsayan birbirinden farklı istasyonlarla ücretsiz müzik dinleyebilirsin. Temel olarak bu anlamda en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışır. Elbette daha fazla özellik için premium sürüme geçiş yapmayı düşünebilirsin. Fakat buna tam olarak ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum.

Bu uygulama özellikle elektronik müzikten hoşlananlar için özel bir seçimdir. Diğer türlerde pek bir şey bulamayacağının altını çizmeliyim. Biraz niş bir seçim olmasına rağmen oldukça ideal bir şekilde çalışır. Çeşitli sanatçıların canlı bir biçimde performans sergilediği radyo şovlarını ücretsiz olarak dinleyebilirsin.

DI.FM uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

4. YouTube Music

youtube music android ücretsiz müzik uygulamasıYouTube Music, dünyanın en popüler ücretsiz müzik uygulamalarından biridir. Şimdiye kadar duyduğun hemen hemen her şeyi bulabilme şansın vardır. Hemen hemen her sanatçının bu platformda varlığının olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca zaman zaman resmi müzik videoları, canlı şovlar ve hatta yerel gruplar bulabilirsin.

Tüm bunlara ek olarak çalma listeleri oluşturabilir, öneriler alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsin. Premium versiyonunun biraz pahalı olduğunu söylemeliyim. Ama buna pek ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. Bu servis geniş koleksiyonu sayesinde müzik dinlemek için kullanabileceğin en ideal seçeneklerden birisidir.

YouTube Music uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

5. iHeartRadio

iheartradio android ücretsiz müzik uygulamasıiHeartRadio, piyasada yer alan en popüler ücretsiz müzik uygulamalarından biridir. Kişisel ilgi alanına göre çeşitli istasyonları dinleyebileceğin bir radyo uygulamasıdır. Ayrıca periyodik radyo istasyonları, podcast yayınları ve komedi programları gibi içeriklerle birlikte gelir.

Bu uygulama aynı zamanda veri akışını destekleyen AM/FM radyo istasyonlarını da içerir. Bu sayede haberleri ve spor içeriklerini dinleme fırsatı elde edersin. Modern yapıda olan uygulama materyal tasarımı benimser. Bu sayede çok yönlü olmayı başarmıştır. Uygulamanın aynı zamanda Chromecast, Android Wear ve Android Auto desteği vardır.

iHeartRadio uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

6. Deezer

deezer android ücretsiz müzik uygulamasıDeezer uzun bir süredir piyasada olan en iyi müzik uygulamalarından biridir. Üstelik bu uygulama en iyi ücretsiz müzik uygulamaları arasında yer alır. Uygulamanın ücretsiz sürümü, yeni sanatçılar keşfetmek için FLOW adı verilen özelliği kullanmanıza olanak tanır. Bu sayede kendi keyfine göre çalma listeleri dinleyebilirsin.

Ayrıca şarkı sözü getirme, sınırsız çalma listesi oluşturma ve sanatçılara dayalı karışımlar içerir. Sana daha yüksek kaliteli ses, çevrimdışı dinleme ve Android Auto desteği sunan bir ücretli sürümü vardır. Buna ihtiyacın yoksa ücretli aboneliğe pek bulaşmadan ücretsiz sürümde müzik dinlemeye devam edebilirsin.

Deezer uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

7. Pandora

pandora android ücretsiz müzik uygulamasıPandora, en popüler ücretsiz müzik uygulamaları arasında yer alır. Temel olarak basitliği ve platformlar arası sunduğu destektir. Aklına gelebilecek hemen hemen her platformda kolayca hoşuna gidebilen müzikleri dinleyebilirsin. Üstelik bu uygulamanın Türkçe müzik koleksiyonu oldukça geniştir.

İçerik kütüphanesinin büyük olması bir yana uygulamanın tek eksiği sadece Kuzey Amerika bölgesine hizmet vermesidir. Bunun için uygulamadan yararlanmak adına VPN kullanman gerekir. Eğer böyle bir şey yapmak istemiyorsan alternatiflere yönelebilirsin.

Pandora uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

8. TRT Dinle

trt dinle android ücretsiz müzik uygulamasıTRT Dinle çok amaçlı uygulamalardan biri olmasına rağmen ücretsiz müzik dinleme konusunda çeşitli avantajlara sahiptir. Özellikle türkü ve sanat müziği dinlemek istiyorsan bu servisin koleksiyonu seni fazlasıyla memnun edecektir. Uygulamada tonlarca farklı çalma listesinin olduğunu unutmamak gerekir.

Uygulamanın kullanımı ücretsizdir. İnternet bağlantın olduğu sürece popüler müzik içeriklerinin tamamını dilediğin gibi dinleyebilirsin. Belki diğer uygulamalar kadar çok ses getirmemiş olabilir. Buna rağmen TRT tarafından sunulan en iyi uygulamaların başında geldiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

TRT Dinle uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

9. SoundCloud

soundcloud android ücretsiz müzik uygulamasıSoundCloud popüler olanların dışında kalan içerikleri bulmak için en önemli müzik uygulamalarından biridir. Herhangi bir sanatçının bu servise bir şeyler yüklemesi ve yüklenen içeriğin herkes tarafından oynatılması mümkündür. 125 milyonu aşkın parçaya sahip olması koleksiyonun ne kadar geniş olduğunun bir göstergesidir.

Buna ek olarak çeşitli şovlar, podcast yayınları ve eğlenceli diğer içeriklere sahiptir. Ücretsiz sürümde çoğunlukla bağımsız sanatçılar yer alır. Daha popüler müziklere erişmek için ücretli sürüme yükseltme yapman gerekir. Bu yüzden uygulamanın özellikle bağımsız sanatçıları keşfetmek için ideal olduğunu söyleyebilirim.

SoundCloud uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

10. TuneIn Radio

tunein radio android ücretsiz müzik uygulamasıTuneIn Radio, aslında müzikten çok podcast yayınları ve komedi şovları ile tanınır. Fakat bu uygulamada ücretsiz müziğin keyfini çıkartabilmek mümkündür. Aklına gelebilecek hemen hemen her türü kapsayan ve aynı zamanda veri üzerinden akış sağlayan radyo istasyonları vardır.

Bu istasyonlara AM/FM radyo istasyonları dahildir. Neredeyse 100.000’i aşkın istasyon bulabilirsin. Sadece müzik dinlemek istiyorsan premium sürüm almana pek gerek yoktur. Fakat sesli kitaplar, canlı spor yayınları ve daha fazlası için premium sürüm almayı düşünebilirsin. Kişisel fikrime göre buna ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum.

TuneIn Radio uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...