Android için en iyi 15 e-kitap okuyucu uygulaması

Doğru e-kitap okuyucu uygulamasını bulmak biraz zorlayıcıdır. Çeşitli e-kitap türleri, akılda tutulması gereken çok sayıda dosya biçimi ve deneyimini daha karmaşık hale getiren farklı türde kitaplar vardır. Fakat Android kullanıyorsan, doğru uygulama ile telefonunu bir e-kitap okuyucusuna dönüştürebilme şansın vardır.

Doğru e-kitap okuyucu uygulamasını bulmak biraz zorlayıcıdır. Çeşitli e-kitap türleri, akılda tutulması gereken çok sayıda dosya biçimi ve deneyimini daha karmaşık hale getiren farklı türde kitaplar vardır. Fakat Android kullanıyorsan, doğru uygulama ile telefonunu bir e-kitap okuyucusuna dönüştürebilme şansın vardır.

Teknolojinin geldiği bu noktada e-kitap okuyucu uygulamalarının artık belirli standartları karşıladığını bilmek gerekir. Bu uygulamalarda çok fazla ciddi yenilik bulma şansın yoktur. Dolayısıyla hangi uygulamayı seçersen seç geliştirici uygulamayı güncel tuttuğu sürece onu kullanmaya devam edebileceksin.

1. FBReader

fbreader android e-kitap okuyucu uygulamasıFBReader en eski e-kitap okuyucu uygulamalarının arasında yer alır. Bu uygulama özellikle temel kullanım için harika bir seçenektir. Uygulamanın AZW3, EPUB, FB2, RTF, HTML ve hatta düz metin belgeleri için desteği vardır. Bu açıdan geniş bir dosya formatı destek koleksiyonuna sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Kitapları cihazların arasında senkronize etmek için tescilli bir Google Drive bulut hizmeti kullanılır. Ayrıca kullanıcı arayüzünün oldukça basit, temiz ve kullanışlı olduğunu söylemeliyim. Biraz eski gibi gözükse bile en önemli özelliği gözleri yormamasıdır. Uygulamanın kullanımı tamamen ücretsizdir.

FBReader uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

2. Kobo Books

kobo books android e-kitap okuyucu uygulamasıKobo Books en popüler e-kitap okuyucu uygulamaları arasında yer alır. Birçok farklı rakibi olan bir çevrimiçi kitapçıdır. Uygulama son derece basit çalışır. Yapabildiği tek şey kendi servisinden satın alınan kitapların okunmasını sağlamak gibi görünmektedir.

Bununla birlikte uygulama hem sesli kitapları hem de normal e-kitapları destekler. Diğer özellikler arasında cihazlar arası senkronizasyon, çevrimdışı kullanım için indirme ve gece okumak için bir gece modu bulunur. Uygulamanın keşfetme özellikleri çok iyidir. Uygulamayı indirmek ücretsizdir ama kitaplar ücretlidir.

Kobo Books uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

3. OverDrive

overdrive android e-kitap okuyucu uygulamasıOverDrive son derece mükemmel bir e-kitap okuyucu uygulamasıdır. Bunun sebebi mevcut kitaplığını desteklemesi değildir. Uygulama seni yerel kütüphanene bağlar (özellikle yurt dışında çok kullanışlıdır) ve sahip olmadığın e-kitapları ödünç almana izin verir.

Uygulama bir sonraki okuyuşunda nerede kaldığını hatırlama özelliğine sahiptir. Diğer e-kitap okuyucuların güçlü kullanıcı özelliklerinin çoğuna sahip olduğunu söyleyemem. Fakat uygulamanın ücretsiz e-kitaplar için gerçekten harika bir kaynak olduğunu söyleyebilirim.

OverDrive uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

4. PocketBook Reader

pocketbook reader android e-kitap okuyucu uygulamasıPocketBook Reader oldukça eski sayılabilecek e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. Buna rağmen uygulamanın çok iyi bir gelişim gösterdiğini söylemek mümkündür. Bu uygulama tavsiye edilebilecek uygulamalar arasında yer alacak kadar iyi özelliklere sahiptir.

Bu özelliklere en yaygın e-kitap dosya türleri, çizgi romanlar, Adobe DRM ve PDF desteği dahildir. Metni vurgulayabilir, notları dışarı aktarabilir, ekran yönünü kilitleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsin. İhtiyaç duyanlar için OPDS desteği dahi sunar. Uygulamanın bu anlamda çok kullanışlı olduğunu itiraf etmeliyim.

PocketBook Reader uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

5. Google Play Kitaplar

google play kitaplar android e-kitap okuyucu uygulamasıGoogle Play Kitaplar en popüler e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. Aslında bu uygulama bir tür sanal kitapçıdır. Tercih edilebilecek yayınlar arasında kitaplar, dergiler ve diğer her türlü şey bulunur. Çeşitli e-kitap formatlarını, çizgi roman formatlarını ve diğer farklı e-kitap formatlarını destekler.

Dilersen kitaplarını buluta yükleyebilir ve onları istediğin yerde okuyabilirsin. Bu sana internet bağlantısı olan bir cihazdan erişebileceğin gerçekten iyi bir depolama seçeneği sunar. Diğer bazı özellikler arasında kitap kiralama ve hızlı yer imleri gibi şeyler yer alır. Uygulama ücretsiz olsa bile içeriklerin çoğunun ücretli olduğunu söylemeliyim.

Google Play Kitaplar uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

6. NOOK

nook android e-kitap okuyucu uygulamasıNOOK en popüler e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. Buna ek olarak çevrimiçi kitapçı uygulamalarının en önemli oyuncuları arasında yer alır. Buna ek olarak yurt dışında Barnes & Noble’ı ziyaret ederek fiziksel kitap konumuna ulaşmayı başarabilirsin.

Uygulamanın oldukça standart olduğunu söylemeliyim. Kitaplar, çizgi romanlar, manga ve daha fazlası için desteğe ek olarak özelleştirilmiş okuma seçenekleriyle birlikte gelir. Çoğu uygulama gibi cihazlar arası senkronizasyon sunar. Buna ek olarak dergileri ve gazeteleri destekler. Deneyim açısından son derece elverişli olduğunu söyleyebilirim.

NOOK uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

7. AIReader

aireader android e-kitap okuyucu uygulamasıAIReader diğer uygulamalara göre çok daha genç olan bir e-kitap okuyucu uygulamasıdır. Bu uygulamanın en önemli özelliği çok daha eski Android sürümlerini desteklemesidir. Bu özellik maalesef bugünlerde çok fazla bulunan bir özellik değildir. Özellikle yazılımı eski bir telefon kullanıyorsan bu uygulamayı tercih edebilirsin.

Uygulama ayrıca EPUB, RTF, MOBI, PRC ve diğer formatlar dahil olmak üzere en yaygın e-kitap formatlarını destekler. Uygulamanın arayüz, kişiselleştirme seçenekleri, otomatik kaydırma, sayfa çevirme animasyonları ve rahatınız için çeşitli görünüm modları ile birlikte gelir. Uygulamanın kullanımı ücretsizdir.

AIReader uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

8. Aldiko

aldiko android e-kitap okuyucu uygulamasıAldiko, en eski e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. Bununla birlikte e-kitap okuyucusu ihtiyacı olanlar için muazzam seçeneklerden birisidir. Bu uygulama EPUB, PDF ve Adobe DRM şifreli e-kitapları destekler. Bununla birlikte özellikle yurt dışında bulabileceğin kiralık kütüphane kitapları için e-kitap desteği sunar.

Uygulamanın biraz eski olduğunu söylemeliyim. Buna rağmen arayüzü oldukça temizdir. Bu uygulama çeşitli kişiselleştirme seçenekleriyle birlikte gelir. Buna ek olarak telefon ve tablet desteğine sahiptir. Kitapların içinde global metin aramaları gibi özellikler vardır. Ücretsiz sürümde reklamlar varken ücretli sürüm bu reklamları kaldırır.

Aldiko uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

9. Foxit PDF Editor

foxit pdf editor android e-kitap okuyucu uygulamasıFoxit PDF Editor, adından anlaşılabileceği gibi bir PDF okuyucu uygulamasıdır. Bu uygulama en popüler PDF okuyucu uygulamaları arasında yer alır. Verimlilik ve okuma konusunda iyi bir deneyim sunmaktadır. Uygulama temelde her tür PDF dosyasını desteklemektedir.

PDF dosyalarının okunması için sesli okuma desteğine sahiptir. Bununla birlikte uygulama muhtemelen herhangi bir e-kitap okuyucu veya PDF uygulaması arasında en iyi çapraz platform desteğine sahiptir. Bu uygulamayı Windows ve iOS dahil olmak üzere çeşitli işletim sistemlerinde bulabilirsin.

Foxit PDF Editor uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

10. ReadEra

readera android e-kitap okuyucu uygulamasıReadEra oldukça popüler olan bir e-kitap okuyucu uygulamasıdır. PDF, EPUB, WORD, MOBI, FB2, DJVU, TXT ve CHM gibi formatları destekler. Buna ek olarak çok çeşitli okuma modlarına sahiptir. Herhangi bir hizmet gibi benzeri bir şeyler gerektirmemektedir.

Aynı anda birden fazla kitap veya belge okuyabileceğin bir bölünmüş ekran modu vardır. Fakat, bunu gerçekten yalnızca daha büyük ekranlı telefonlarda veya ideal olarak bir tablet bilgisayarda kullanman çok daha doğru olacaktır. Kullanımı kolay olan bu uygulamanın kullanıcı arayüzü de oldukça iyidir.

ReadEra uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

11. Amazon Kindle

amazon kindle android e-kitap okuyucu uygulamasıAmazon Kindle en popüler ve aynı zamanda en gelişmiş e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. İnternetteki en büyük ve en tutarlı e-kitap mağazalarından birisine sahiptir. Buna ek olarak, uygulama bir ton okuma özelliğine, cihazlar arası senkronizasyona ve geniş bir ücretsiz kitap koleksiyonuna sahiptir.

Uygulama her ne kadar çok kullanışlı olsa bile kullanıcı arayüzünün reklamlarla dolu olduğunu söylemem gerekir. Fakat kitap okuma kısmı bu tür saçmalıklardan arındırılmıştır. Okurken kullanabileceğiniz çeşitli özelleştirme ayarları vardır. Uygulamanın kitapları çevrimdışı kullanmak üzere indirme imkanı sunduğunu unutmamak gerekir.

Amazon Kindle uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

12. FullReader

fullreader android e-kitap okuyucu uygulamasıFullReader, popüler ve modern bir e-kitap okuyucu uygulamasıdır. Çok çeşitli e-kitap dosya türlerine ek olarak CBR ve CBZ gibi biraz daha az popüler olan formatları destekler. Buna ek olarak sesli kitaplar için MP3 formatı desteği sunmaktadır. Uygulamanın bu açıdan çok yönlü olduğunu söylemek mümkündür.

Uygulamanın kullanıcı arayüzü klasik materyal tasarım türündedir. Uygulama düzeni hemen hemen herkes için yeterince basittir. Daha ileri düzey kullanıcı özellikleri arasında Google Drive ve Dropbox ile bulut yedekleme desteği vardır. Uygulamanın tamamen ücretsiz olduğunu unutmamak gerekir.

FullReader uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

13. eReader Prestigio

ereader prestigio e-kitap okuyucu uygulamasıeReader Prestigio hemen hemen her yıl isim değiştiren bir e-kitap okuyucu uygulamasıdır. Buna rağmen en iyi e-kitap okuyucu uygulamalarının arasında yer almayı hak etmektedir. Uygulama 25’ten fazla dili, metinden konuşmaya işlevselliğini ve indirilebilecek 50.000’den fazla kitabı destekler.

Ek olarak, hesap oluşturulması durumunda uygulama cihazlar arasında senkronize edilebilmektedir. Diğer bazı özellikler arasında gece modu çeşitli özelleştirme seçenekleri ve oldukça modern bir kullanıcı arayüzü yer alır. Uygulama tamamen ücretsizdir. Fakat reklamları kaldırmak için uygulama içi satın alım yapabilirsiniz.

eReader Prestigio uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

14. Media365 Kitap Okuyucu

media365 kitap okuyucu android e-kitap okuyucu uygulamasıMedia365 Kitap Okuyucu (Media365 Book Reader) en popüler e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. Uygulamanın kullanımı son derece basit olsa bile özellikle açısından fazlasıyla zengindir. Tam anlamıyla adını veren bir uygulama olduğunu söyleyebilirim.

Uygulama çeşitli e-kitap formatları, çizgi roman formatları, WEBP, PPTX, PSD ve diğerleri gibi bazı formatlar dahil olmak üzere üç düzineden fazla dosya türünü destekler. Kullanıcı arayüzü materyal tasarım kullanılarak oluşturulmuştur. Bu açıdan son derece renkli, arkadaş canlısı ve basittir.

Media365 Kitap Okuyucu (Media365 Book Reader) uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

15. Moon+ Reader

moon+ reader android e-kitap okuyucu uygulamasıMoon+ Reader şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. EPUB, PDF, MOBI, çoğu çizgi roman formatı ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli e-kitap formatlarını destekler. Uygulamanın OPDS desteği dahi vardır.

Ayrıca uygulama ondan fazla tema, hareket kontrolleri, otomatik kaydırma, EPUB3 desteği ve Dropbox aracılığıyla cihazlar arası senkronizasyon içerir. Tüm gerekli özelliklere sahip e-okuyucu uygulamalarından biridir. Uygulamanın kullanımı ücretsiz olsa bile reklamları kaldırmak için ücretli sürüme geçiş yapabilirsin.

Moon+ Reader uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...