Android için en iyi 10 bütçe yönetimi uygulaması

Bütçe yönetimi işin içinde para olduğu için biraz sıkıcı olabilir. Paranı yönetmek son derece önemlidir. Abonelik hizmetlerinin yaygın olduğu bir çağda yaşadığımız unutulmamalıdır. Buna ek olarak kira ve faturalarla uğraşmak durumunda kalabilirsin. Bu yüzden bir bütçe yönetimi uygulaması kullanarak işini kolaylaştırmalısın.

Bütçe yönetimi işin içinde para olduğu için biraz sıkıcı olabilir. Paranı yönetmek son derece önemlidir. Abonelik hizmetlerinin yaygın olduğu bir çağda yaşadığımız unutulmamalıdır. Buna ek olarak kira ve faturalarla uğraşmak durumunda kalabilirsin. Bu yüzden bir bütçe yönetimi uygulaması kullanarak işini kolaylaştırmalısın.

Bugünlerde para geçmişe göre biraz daha elde tutulması gereken bir şeydir. Oturup kağıt kalemle bütçe hesaplaması yapmak için uğraşmak artık yorucu olabilir. Bunun yerine, bunu yapan uygulamalardan yararlanmalısın. Android için en iyi bütçe yönetimi uygulamalarını burada bulabilirsin.

1. AndroMoney

andromoney android bütçe yönetimi uygulamasıAndroMoney, Android platformunda yer en popüler ve en başarılı bütçe yönetimi uygulamalarından biridir. Uygulama aynı zamanda web üzerinden kullanım gibi platformlar arası destek sunar. Bazı özellikleri arasında birden fazla hesap kullanma, hesap bakiyeleri için destek, bütçeleme işlevleri ve birden çok para birimi desteği yer alır.

Uygulamanın tasarımı şaşırtıcı derecede temizdir. Sunulan veriler mantıklıdır ve okunması kolay bir şekilde düzenlenmişlerdir. Ayrıca uygulama ücretsizdir ama reklamlar vardır. Her ne kadar kemer sıkmana yardımcı olmayacak olsa bile dilersen ücretli versiyonu satın almayı düşünebilirsin.

AndroMoney uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

2. Para Yönetimi

money manager android bütçe yönetimi uygulamasıPara Yönetimi (Money Manager), bütçe yönetimi konusunda en etkili uygulamalardan biridir. Uygulama diğerlerine göre çok daha iyi bir görsel deneyim sunar. Böylece sadece sayıları okumak yerine paranın nereye gittiğini çok daha rahat bir biçimde görmüş olursun.

Ayrıca bir parola kilidi, varlık yönetimi ve anlık istatistikler gibi bazı özelliklere sahip olursun. Cihaz değiştirmen gerektiğinde verilerini yedekleyebilir ve geri yüklemeyi başarabilirsin. İhtiyacın verileri dışarı aktarmak ise bunu bir Excel dosyası olacak şekilde gerçekleştirebilirsin.

Para Yönetimi (Money Manager) uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

3. Financial Calculators

financial calculators android bütçe yönetimi uygulamasıFinancial Calculators, gelecek günler için bütçeni hesaplarken son derece kullanışlı olan bir uygulamadır. Bu uygulama aslında çeşitli şeyleri anlamana yardımcı olabilecek bir hesap makinesi koleksiyonudur. Ödemelerinin ve faizinin nasıl olacağını görebilmen için bir kredi hesaplayıcısına dahi sahiptir.

Uygulamanın içerisinde ev kredisinden bir yatırım getirisi hesaplayıcısına kadar pek çok farklı işlevi gören onlarca farklı hesap makinesi vardır. Paranı yönetmez ama yaklaşın satın alımlarda daha iyi kararlar vermene yardımcı olur. Bu açıdan kullanılması gereken bütçe yönetimi uygulamalarından biridir.

Financial Calculators uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

4. Wallet

wallet android bütçe yönetimi uygulamasıWallet belirli bir misyona sahip olan bütçe yönetimi uygulamalarından biridir. Çalkantılı olan mali durumunu mümkün olan en kısa sürede kontrol altına almana yardımcı olmayı amaçlar. Diğer birçok uygulamanın aksine bakiye ve işlemleri gerçek bankayla senkronize etme vaadiyle birlikte gelir.

Ayrıca verilerini başkalarıyla paylaşabilmen için bir hesap paylaşım özelliğine sahiptir. Birden fazla para birimini destekleyen uygulama, bulut senkronizasyonu ve alışveriş listeleri gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Materyal tasarımın kullanıldığı bu uygulamayı mutlaka incelemeni öneririm.

Wallet uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

5. Google E-Tablolar

google e-tablolar android bütçe yönetimi uygulamasıGoogle E-Tablolar aslında bir bütçe yönetimi uygulaması değildir. Bir ofis aracı olan bu uygulama bir elektronik tablo kullanmana izin verir. Bir kağıt parçasına bir şeyler yazmak yerine bir e-tabloda alanları doldurursun. Bu yüzden söz konusu ofis uygulaması bir bütçe yönetimi uygulaması kadar iyi çalışır.

Elektronik tablolarda yer alan hücreleri gelir, gider ve diğer verilerle doldurman yeterlidir. Daha sonra her ay ne yaptığını ve ne harcadığını görebilme şansı elde edersin. Bu uygulama tamamen ücretsizdir. Biraz eski tarz bir çözümdür ama basitlik arayanlar için son derece kullanışlıdır.

Google E-Tablolar uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

6. Monefy: Para Yöneticisi

monefy android bütçe yönetimi uygulamasıMonefy: Para Yöneticisi oldukça basit bir biçimde işlev gösteren bütçe yönetimi uygulamalarından biridir. Uygulamanın en büyük iddiası kullanım konusunda inanılmaz bir hız sunmasıdır. Bu açıdan uygulama kendini yeni verileri hızlı ve kolay bir şekilde eklenmesini sağlamaya odaklar.

Genellikle oldukça iyi bir iç çıkarır. Çeşitli para birimlerini destekler. Hesap makinesi, parola koruması, Dropbox entegrasyonu ve bileşenler gibi çeşitli özellikleri vardır. Uygulamayı kullanmayı öğrenmek biraz zaman alır. Ama kullanmayı öğrendikten sonra bütçe yönetimi konusunda istediğini yapabilirsin.

Monefy: Para Yöneticisi uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

7. 1Money

1money android bütçe yönetimi uygulaması1Money aslında oldukça popüler olan bir bütçe yönetimi uygulamasıdır. Uygulama sana hangi yönde çok daha fazla harcama yaptığını gösterebilme becerisine sahiptir. Özellikle ay sonuna para yetiştirme konusunda zorluk çekiyorsan bütçeni çok daha iyi bir biçimde yönetebilmeni sağlayacaktır.

Sadece gerektiği şekilde verileri eklemen yeterlidir. Daha sonra harcamalarına göz atabilir ve bütçeni kontrol edebilirsin. Eğer varsa borçlarını ve birikimlerini bu uygulama üzerinden takip edebilme şansın vardır. Dilersen farklı platformlarla verileri senkronize edebilirsin.

1Money uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

8. My Finances

my finances android bütçe yönetimi uygulamasıMy Finances oldukça kullanışlı olan bütçe yönetimi uygulamalarından biridir. Birden fazla hesabı yönetebilecek, gelecekteki harcamaları planlayabilecek ve hatta her şeyin tam bir geçmişini görüntüleme fırsatı elde edebileceksin. Renkli bir materyal tasarım yapısına sahiptir.

Uygulama özelleştirilebilir ve tekrarlayan harcamalara (örneğin faturalar) izin verir. Bu nedenle ilk başlarda kullanıma hazır hale getirmek için biraz zaman ayırman gerekebilecektir. Uygulamanın tek dezavantajı ise uzun bir süredir güncellenmiyor oluşudur.

My Finances uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

9. Goodbudget: Budget & Finance

goodbudget android bütçe yönetimi uygulamasıGoodbudget: Budget & Finance, bütçe yönetimi için son derece popüler bir uygulamadır. Uygulama platformlar arası desteğe sahiptir. Böylece dilersen onu web üzerinden dahi kullanabilirsin. Girdiğin her veri platformlar arasında senkronize edilecektir.

Ek olarak, gider takibi, gelir takibi ve diğer bazı uygun bütçe yönetimi araçlarına sahip olacaksın. Uygulama materyal tasarımı kullandığı için çok güzel bir görünüme sahiptir. Ayrıca, ihtiyacın olması durumunda verilerini dışarı aktarabilme şansına sahipsindir. Sunulan ana özelliklerden bazıları ücretsizken tüm özellikler için abonelik gerektirir.

Goodbudget: Budget & Finance uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

10. Hesap Cüzdanım

my budget book android bütçe yönetimi uygulamasıHesap Cüzdanım (My Budget Book) bütçe yönetimi uygulamaları arasında en detaylı olanlardan biridir. Her türlü ayrıntıyı içerir. Kategoriye göre limit belirlemene yardımcı olur. Böylece kıyafetler, eğlence vb. için ne kadar harcama yapabileceğine kolayca karar verebilirsin.

Uygulamanın çevrimdışı desteği vardır ve uygulamada reklam yoktur. Materyal tasarımın kullanıldığı uygulamada her şey son derece özelleştirilebilir yapıdadır. Dilersen verileri HTML veya CSV olarak dışarı aktarabilirsin. Uygulamanın tek dezavantajı ise ücretli olmasıdır.

Hesap Cüzdanım (My Budget Book) uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...