Kaslı erkek neden kadınlara daha çekici gelir?

Kaslı erkekler neden kadınlar için daha çekicidirler? Kaslar sağlık belirtisidir, güven verirler, dikkat çekerler ve seksi gözükürler.

Kaslı erkekler neden kadınlar için daha çekicidirler? Kaslar sağlık belirtisidir, güven verirler, dikkat çekerler ve seksi gözükürler.

Erkeklerin kaslı olmasının bir nedeni var demek. En azından bilimsel veriler böyle olduğunu gösteriyor. Erkeğin boyu ne kadar uzun olursa olsun kas faktörü işin içine girince kaslı erkek yarışmayı bir anda kazanıveriyor. Bunun belirli temel sebepleri var ve ben bugün bunları paylaşacağım.

1. Kasların güven vermesi

Science Direct araştırmasına göre bir erkeğin fiziksel durumu sevgili sayısını anlatan önemli bir güç kaynağı. Bir bakıma, bir kadın, kaslı erkek gördüğü zaman onun daha önce başka birisiyle sevgili olma olasılığını daha yüksek görür. Bu erkek için çekicilikten çok daha önemli bir skordur.

Araştırmanın metoduyla pek fazla vakit kaybetmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Basit bir biçimde evrimle ilgilenen psikologlar, insanlık tarihi boyunca erkeklerin çiftleşme başarısının çekiciliğinden daha önemli olduğunu ortaya koymuşlardır.

Örneğin, bir erkeğin sakallarını düşünün. Kadınların sakalları çekici bulup bulmaması konusunda net bir şey söylemek mümkün değildir. Çünkü bazı kadınlar sakaldan hoşlanırlar, bazıları ise hoşlanmazlar. Bununla birlikte bakımsız sakallardan çok hoşlanmadıkları ise önemli bir gerçek durumda.

Benzer örneği derin sesler için dile getirmek mümkün. Kadınlar sesleri derin olan erkeklerden daha fazla hoşlanırlar. Ancak bu derin ses aynı zamanda kadını korkutan bir sestir. Derin sesli bir erkeğin sesini kullanarak bir kadını etkileme olasılığı çok yüksek değildir.

Kaslar konusunda ise durum nettir. Bir erkeğin fiziksel açıdan iyi durumda olması kadına güven verir ve aynı doğrultuda bir erkeği korkutur. Bu nedenle kadınlar kendilerini güvende hissettikleri için kaslı erkekleri çok daha çekici bulurlar.

2. Kasların sağlık belirtisi olması

Bu kısım aslında bilindik bir şey. Men’s Bodily Attractiveness ismini taşıyan araştırmada kaslar sağlık ve formda olma ile ilişkilendirilmiştir. Kadınlara ve aynı zamanda erkeklere yöneltilen kas boyutu sorusuna genel olarak çoğunluk büyük kasların daha çekici olduğunu söylemişlerdir.

Buna ek olarak kadınlar bazı kasları diğerlerinden çok daha önemli görmüşlerdir. Kadınlar zor geliştiren kasları daha çekici bulmuşlardır. Kas büyüklüğü açısından erkekler “ne kadar büyük o kadar iyi derken”, kadınlar “büyük ama aşırı değil” seçimini yapmışlardır.

Burada durum daha çok cinsiyet farklılığına dayalıdır. Kadınlar büyük kasları severler çünkü onlara daha çekici gelir. Erkekler daha büyük kasları severler çünkü bu kaslar korkutucu bir unsurdur. Kadın çekiciliği, erkek ise tehdidi düşünerek seçim yapar.

3. Kasların dikkat çekmesi

Hem erkekler hem de kadınlar kaslı erkeğin çok daha güçlü göründüğünü bilir. İnsanlar fotoğraflara bakarken kaslı erkeklerin fotoğraflarına çok daha uzun süre bakarlar. Bunun sebebi kasların dikkat çekici olmasıdır. Kaslar ilk bakışta dahi karşıdaki kişiyi etkilemeyi başarır.

İnsanlar bir kişiyi gördüğü zaman onu değerlendirmeye aldığında ilk değerlendirdiği şey yaş ve cinsiyet olur. Bunun ardından ise karşıdaki kişinin fiziksel olarak dayanıklılığı ölçülmeye çalışılır. En azından bu göz önüne alınır ve kişinin zihninde bir skor belirlenir.

Bu nedenle kaslar en azından kadınlar için sosyal etkileşimde etkin olmaya başlamıştır. Dayanıklılık ve güç etkisi dikkat çekicilikle bir araya gelerek karşıdaki kişiyi cezbedici hale gelmiştir. Kadınların kaslı erkekleri tercih etmesinin en büyük sebeplerinden biri bu algı durumudur.

4. Kasların seksi gözükmesi

Bunun bir sır olmadığı aşikar. Kadınlar kaslı erkekleri cinsel çekicilik açısından daha önde görürler. Onlara göre şişman ve kilolu olan erkekler listenin en sonunda yer alırken kas geliştirmiş olan erkekler daima listenin üstünde yer alırlar.

Bir başka araştırmada cinsel ilişkiler üzerinde durulmuştur. Araştırmacılar bireylere cinsel geçmişleri hakkında sorular sormuşlardır. Elde edilen verilere göre kaslı erkeklerin cinsel yaşamının çok daha renkli olduğu ortaya konmuştur.

5. Gücün sağlıkla ilişkili olması

Erkek açısından kaslı olmak sadece gösterişle açıklanabilecek bir şey değildir. Kas geliştirmiş olan erkekler fiziksel olarak daha iyi durumdadırlar. Ama aynı zamanda sağlık açısından kendileriyle ilgilendikleri anlamına gelir.

Yapılan araştırmalar, fiziksel olarak daha iyi durumda olan erkeklerin daha kötü durumda olanlara göre daha az oranda kalp rahatsızlığı yaşadığını gösterir. Bu bilimsel bir araştırmanın sunduğu verilerdir. Kadınlar geleceklerini daima düşünürler. Bu nedenle sağlıklı erkeği tercih ederler.

Umarım bu bilgiler kaslı erkeklerin kadınlara çekici gelmesi konusunda bir cevap bulmana yardımcı olmuştur. Eklemek istediğin bir şeyler varsa hemen yorum yapabilir veya önerilerimi beğendiysen yazımı arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...