Dinlerken rahatlatacak 17 dinlendirici müzik

Dinlendirici müzik denildiğinde herkesin aynı tür müzikten hoşlanmasını beklemek gerçekçi olmaz. Fakat yapılan bazı araştırmalar ve çalışmalar insanları rahatlatan belirli parçaların olduğunu ortaya koymuştur. Bu parçaları dinleyerek sen de dinlerken rahatlayan kişilerden biri olabilirsin.

Dinlendirici müzik denildiğinde aklına farklı farklı müzikler ve parçalar gelebilecektir. Bu çok doğal bir durum çünkü aslında her insanın dinlerken rahatladığı farklı müzik türleri vardır. Örneğin, ben elektronik müzik dinlerken kendimi daha rahatlamış hissederim.

Dinlendirici müzik denildiğinde herkesin aynı tür müzikten hoşlanmasını beklemek gerçekçi olmaz. Fakat yapılan bazı araştırmalar ve çalışmalar insanları rahatlatan belirli parçaların olduğunu ortaya koymuştur. Bu parçaları dinleyerek sen de dinlerken rahatlayan kişilerden biri olabilirsin.

Marconi Union – Weightless

Marconi Union isimli grup tarafından icra edilmiş olan Weightless isimli parça “tüm zamanların en dinlendirici şarkısı” olarak görülür. Bu parçanın uzunluk süresi 8 dakika şeklindedir. Ambient müzik türünün ideal örneğidir ve StudyBreaks’te yer alan bilgilere göre en dinlendirici parçadır.

Airstream – Electra

Airstream tarafından icra edilmiş Electra parçası dinlendirici şarkılar listelerinin olmazsa olmazlarından biridir. Bu parçanın uzunluk süresi 6 dakika 12 saniye şeklindedir. Parça Weightless’in ardından en dinlendirici müzik olarak bilinir.

DJ Shah – Mellomaniac (Chillout Mix)

DJ Shah tarafından icra edilmiş olan Mellomaniac parçasının Chillout versiyonu dinlendirici müzikler arasında gösterilen önemli bir çalışmadır. Bu parçanın uzunluk süresi 5 dakika 38 saniyedir. Parça “The Ultimate Chillout Collection” isimli albümün giriş parçasıdır.

Enya – Watermark

Enya tarafından icra edilmiş olan Watermark parçası dinlendirici müzik listelerinin vazgeçilmez parçalarından biridir. Bu parçanın uzunluk süresi 2 dakika 55 saniye şeklindedir. Parça daha çok özgün piyano vuruşları ve arkadan esen melodiyle ön plana çıkan bir çalışmadır.

Coldplay – Strawberry Swing

Coldplay tarafından icra edilmiş olan Strawberry Swing parçası vokal içeren dinlendirici müziklerden biridir. Bu parçanın uzunluk süresi 4 dakika 9 saniye şeklindedir. Parça daha çok eşsiz vokali, gitar tınıları ve bateri tonlarıyla ön plana çıkar.

Barcelona – Please Don’t Go

Barcelona tarafından icra edilmiş olan Please Don’t Go parçası vokal içeren dinlendirici müzikler arasında yer alır. Bu parçanın uzunluk süresi 4 dakika 35 saniye şeklindedir. “Lütfen gitme…” eşsiz vokaliyle öne çıkan parçada huzur verici piyano vuruşlarının etkisi büyüktür.

All Saints – Pure Shores

All Saints grubunun parçası olan Pure Shores, oldukça sakinleştirici bir vokale sahiptir ve diğer parçalara göre biraz daha hareketlidir. Bu parçanın uzunluk süresi 4 dakika 28 saniye şeklindedir. “Saf kıyılar…” eşsiz vokali ve oldukça uyumlu olan melodisiyle huzur veren parçalardan biridir.

Adele – Someone Like You

Adele tarafından seslendirilmiş olan Someone Like You parçası vokaliyle ön plana çıkan bir parçadır. Bu parçanın uzunluk süresi 4 dakika 45 saniye şeklindedir. Eşsiz vokalinin getirmiş olduğu huzurla birkaç saniyeliğine kafanın içini boşaltmayı başarabilirsin.

Mozart – Canzonetta Sull’ aria

Mozart tarafından icra edilmiş olan Canzonetta Sull’ aria klasik müzikler arasında dinlendirici olduğu düşünülen en önde gelen eserlerden biridir. Bu parçanın uzunluk süresi 3 dakika 2 saniye şeklindedir. Mozart’ın eşsiz bestesinin üzerine eklenmiş olan vokal ile ruhunu rahatlatabilecektir.

Rue de Soleil – We Can Fly

Rue du Soleil imzasını taşıyan We Can Fly elektronik müziğin ve huzurun bir araya geldiği parçalardan biridir. Bu parçanın uzunluk süresi 6 dakika 11 saniye şeklindedir. Bu parçayı dinlerken bir süreliğine bile olsa mavi suların sessizliğini hatırlayabilirsin.

Louis Armstrong – What A Wonderful World

Bir caz müzik efsanesi olan Louis Armstrong imzasını taşıyan bu parça Smooth Radio ve Rescue Remedy tarafından dinlendirici müzik araştırmasında ilk sırayı almıştır. Parça 2 dakika 17 saniye uzunluğundadır. Eşsiz vokale eşlik eden notalarla dinlenmeyi başarabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=21LGv8Cf0us

Let It Be – The Beatles

Bir dönemin efsanelerinden biri olan The Beatles grubu tarafından icra edilmiş Let It Be şarkısı dinlendirici parçalar arasında gösterilir. Parça 3 dakika 50 saniye uzunluğundadır. Eşsiz bir vokale ve aynı eşsizliği gördüğümüz gitar tonlarına sahiptir.

anna RF – Why

Enstrümantal müzik denildiğinde akıllara gelen anna RF grubuna ait Why isimli parça dinlendirici müziğe verilebilecek ideal örneklerden biridir. Parça 4 dakika 39 saniye uzunluğundadır. Ana melodiye eşlik eden gitar tınılarının eşliğinde huzura doğru yolculuk edebilirsin.

Mark Eliyahu – Journey

Enstrümantal müzik ve Doğu kültürünün bir araya geldiği parçalardan biri olan Journey, Mark Eliyahu tarafından icra edilmiştir. Parça 4 dakika 30 saniye uzunluğundadır. Zaman zaman sakinleşen ve zaman zaman hızlanan yapısıyla ruhunu dinlendirmeyi başaracak bir parçadır.

Lost Frequencies – Reality

Modern dönem müziklerine doğru yolculuk ederken Lost Frequencies seni Reality isimli parçasıyla karşılayacak. Parça 2 dakika 39 saniye uzunluğundadır. Eşsiz vokali ve aynı zamanda arka plan melodisiyle dinlerken içini huzur kaplayacaktır.

deadmau5 & Kaskade – I Remember

Elektronik müziğin biraz daha derinlerine doğru inildiğinde deadmau5 ve Kaskade gibi isimlerle tanışmış olursun. Parça 9 dakika 53 saniye uzunluğundadır. Melodiye eşlik eden vokal vardır ama işin asıl dinlendirici yanı sürükleyici bir biçimde ilerleyen bass vuruşları ve melodidir.

Adrian von Ziegler – Prophecy

Celt müziği denildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Adrian von Ziegler tarafından bestelenmiş Prophecy parçası hem huzur bulmak hem de kendini motive etmek için dinleyebileceğin bir parçadır. Parça 5 dakika 34 saniye uzunluğundadır. Huzuru ve motivasyonu bir arada sunacaktır.

Umarım bu yazı dinlendirici müzikleri bulma konusunda sana yardımcı olmuştur. Eklemek veya sormak istediğin bir şeyler varsa hemen yorum yapabilirsin. Ayrıca, yazımı beğendiysen onu arkadaşlarınla paylaşabilir misin?

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...