Android için en iyi 10 satranç oyunu

Satranç insanların hala oynamaya devam ettikleri en eski masa oyunlarından biridir. Satranç oyunu oynayarak arkadaşlarınla rahatlatıcı oyunlar oynayabilirsin. Bununla birlikte çok aktif ve çok rahatlayıcı bir satranç topluluğuna katılma şansın vardır. Tüm bunları en iyi satranç oyunları ve satranç uygulamaları ile başarabilirsin.

Satranç insanların hala oynamaya devam ettikleri en eski masa oyunlarından biridir. Satranç oyunu oynayarak arkadaşlarınla rahatlatıcı oyunlar oynayabilirsin. Bununla birlikte çok aktif ve çok rahatlayıcı bir satranç topluluğuna katılma şansın vardır. Tüm bunları en iyi satranç oyunları ve satranç uygulamaları ile başarabilirsin.

Satranç öğrenmesi kolay bir oyundur ama ne kadar kolay olursa olsun ustalaşması zor oyunlardan biridir. İlk başladığın zamanın ardından yıllar geçse bile yeni şeyler öğrenebilme fırsatı elde edersin. Satranç oynamaya başlamak istiyorsan ve en iyi Android satranç uygulamasını arıyorsan buradaki önerilerime göz atabilirsin.

1. Chess Free

chess free android satranç oyunuChess Free, AI Factory Limited tarafından geliştirilmiş olan en popüler satranç oyunlarından biridir. Uygulamanın içerisinde aranan tüm temel özellikler vardır. Ayrıca 12 zorluk seviyesi, gündelik ve profesyonel oyun seçenekleri, başarımlar, skor tabloları ve hatta buluta kaydetme gibi özellikler vardır.

Kullanıcı deneyimi açısından son derece basittir. Sekiz satranç tahtası teması vardır. Ücretsiz sürümde uygulama içi satın alma yoktur ama reklamlar vardır. Bunları kaldırmak için çok cüzi bir miktar karşılığında ücretli sürümü satın alabilirsin. Böylece satranç deneyimini kesintisiz bir biçimde yaşayabilirsin.

Chess Free uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

2. CT-ART 4.0

ct-art android satranç oyunuCT-ART 4.0, satranç oynamayı öğrenmek isteyenler için en iyi satranç oyunları arasında yer alır. 2.000’den fazla temel alıştırma, 1.500’den fazla yardımcı alıştırma ve öğrenilecek 50 konu içerir. Her alıştırmanın farklı bir amacı vardır ve sana farklı bir taktik öğretmek için çaba gösterir.

Ek olarak, sen uygulamada ilerledikçe ELO gelişimin takip edilecektir. Bir oyundan ziyade eğitici bir uygulama olarak daha iyi sınıflandırılabilme şansı vardır. Fakat, tüm küçük taktikleri öğrenmek için satranç oynaman gerekir. Bu açıdan biraz vaktini ayırman gerektiğini söyleyebilirim.

CT-ART 4.0 uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

3. Chess Openings Trainer Lite

chess openings trainer lite android satranç oyunuChess Openings Trainer Lite bir satranç oyunu değildir. Daha çok bir satranç eğitim uygulamasıdır. Satranç açılışlarını nasıl yapacağını ve açılışlardan oyunun ortasına nasıl geçeceğini öğrenmene yardımcı olur. Uygulama hareketlerini takip eder ve ardından zayıf yönlerini hedeflemek için hemen harekete geçer.

Zaman içerisinde daha iyi bir oyuncuya dönüşürsün ama uygulama seni sıkı sıkıya takip edecektir. Ayrıca oynamak için PGN desteği vardır. Bununla birlikte uygulama ünlü Stockish satranç motorunu kullanır. Profesyonel sürüm, ücretsiz sürüme göre bazı ek özelliklerle birlikte gelir.

Chess Openings Trainer Lite uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

4. DroidFish Chess

droidfish chess android satranç oyunuDroidFish Chess aslında adıyla pek çok şeyi anlatır. Bu oyun, Stockfish satranç motorunun üzerine kurulmuş ve iyi bir grafik arabirimi ile güçlendirilmiştir. Tonlarca güçlü özelliklerle birlikte gelir. Buna PGN, FEN ve EPD desteği dahildir. Ayrıca Syzygy ve Gaviota tablo tabanlarını ve diğer motor uygulamalarını destekler.

Çoğu uygulama gibi motorun gücünü değiştirerek zorluğu ayarlama şansın vardır. Bu, ciddi satranç oyuncularının kullanmaktan zevk aldıkları satranç oyunlarından biridir. Ayrıca uygulama içi satın alma özelliği ve herhangi bir reklam yoktur. Bu uygulama mobilde yer alan en zor satranç oyunlarından biridir.

DroidFish Chess uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

5. Chess Tactics Pro

chess tactics pro android satranç oyunuChess Tactics Pro çoğu satranç oyunundan farklı bir yapıdadır. Standart satranç açısından pek bir şey bulabilmen mümkündür. Fakat uygulamanın içerisi tonlarca satranç bulmacası ile doludur. Uygulama içi satın alımla elde edilebilen çevrimdışı bulmaca paketleri dahi vardır.

Bazı zorluk seviyelerinin ulaşılması gerçekten güçtür ama bazı oyuncuların bu seviyelere ulaşabildiği tahmin edilmektedir. Bu uygulama becerilerine meydan okumak ve yeni taktikler öğrenmek için harika bir yoldur. Oyunu indirmek ücretizdir. Uygulama satın alma yoluyla ek içerik satın alabilmen mümkündür.

Chess Tactics Pro uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

6. iChess

ichess android satranç oyunuiChess yeni başlayanlar için mükemmel bir satranç oyunlarından biridir. Diğer uygulama benzer pek çok yönü vardır. Çoğunlukla satrançla ilgili bulmacaları tamamlarsın. Tüm bulmacalar çevrimdışı olarak kullanılabilir. Kendi bulmacalarını ekleme şansın vardır. Çünkü PGN dosya desteği sunar.

Bulmacalar zorluk derecesine göre düzenlenirler. Aralarından seçim yapabileceğin toplam üç zorluk vardır. Ücretsiz sürüm reklamlar içerir ama ücretli sürümde bu reklamlara yer yoktur. Bunun dışında ücretsiz ve ücretli sürüm arasında herhangi bir farklılık yoktur.

iChess uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

7. Really Bad Chess

really bad chess android satranç oyunuReally Bad Chess, Android için geliştirilmiş olan en iyi satranç oyunlarından birisidir. Oldukça standard yapında bir satranç oyununa benzer. Buna rağmen oyun tamamen rastgele parçalarla oynamana izin verir. Tüm oyun içerisinde tahtada beş at, iki fil, iki vezir gibi seçeneklerle oynayabilirsin.

Ücretsiz sürümde birkaç farklı oyun türünde yapay zeka ile karşılaşman söz konusudur. Ücretli sürüm ise daha fazla oyun türü ekler, reklamları kaldırır ve bazı küçük değişiklikler gerçekleştirir. Bu uygulama satrançta dengeyi pek sevmeyenler için mükemmel bir oyundur.

Really Bad Chess uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

8. Lichess

lichess android satranç oyunuLichess, mobil cihazlarda yer alan en popüler satranç oyunlarından birisidir. Oyunun en önemli noktası diğer oyunculara karşı çevrimiçi satranç oynamaktır. Oyun, 150.000’den fazla oyuncudan oluşan bir oyuncu tabanına sahiptir. Böylece beceri seviyene yakın birilerini bulabilmen çok zor olmayacaktır.

Ayrıca oyunun içerisinde çeşitli oyun biçimleri, turnuvalar ve oyun istatistikleri gibi seçenekler vardır. İstersen bir bilgisayara karşı çevrimdışı bir biçimde satranç oynayabilirsin. Uygulama ayrıca çoklu dil desteğine sahiptir. Uygulama aynı zamanda reklam ve uygulama içi satın alma olmadan ücretsiz bir biçimde kullanılır.

Lichess uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

9. Shredder Chess

shredder chess android satranç oyunuShredder Chess popüler bir satranç uygulaması değildir. Fakat ücretli olmasına rağmen insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Oyunda 1.000’den fazla satrançla ilgili bulmaca, ayarlanabilir oyun gücü ve hatta kaydetme ile yükleme özellikleri vardır.

Bu oyunun bir de masaüstü versiyonu vardır. Masaüstü sürümü satın alman durumunda mobil sürüm yanında bedava olarak gelir. Ama mobili alırsan masaüstü sürüme otomatik olarak sahip olmazsın. Harcama yapacaksan buna dikkat etmeni öneririm. Ayrıca oyundaki yapay zekanın oldukça uyumlu olduğunu söylemekte fayda vardır.

Shredder Chess uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

10. Play Magnus

play magnus android satranç oyunuPlay Magnus adından anlaşılabileceği gibi bir satranç oyundur. Bu satranç oyunu tıpkı satranç ustası Magnus Carlsen gibi oynamak için ayarlanmış bir satranç motoruna sahiptir. Oyun, Magnus Carlsen’in yaşını seçme yeteneğine sahiptir. Böylece motor o yaşta yaptığı gibi oynamak için kendini ayarlar.

Bu aynı zamanda yaşlandıkça geliştiği için bir zorluk seçimi görevi görür. Uygulamanın açıklamasından anlaşılabileceği üzere bazı oyuncuların Magnus Carlsen’in kendisini oynama hakkına sahip olmaları söz konusudur. Elbette bunun uygulamanın pazarlama yönüyle ilgili olduğunu düşünüyorum.

Play Magnus uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...