Eski oyunlar birçok kişinin çocukluk hatırası durumundadır. Diğer taraftan birçok kişi yıllar önce çıkarılmış olan klasikleri merak ediyor olabilir. Android platformunda yer alan en iyi emulator uygulamalarıyla bu oyunları oynayabilir ve farklı bir oyun oynama deneyimi yaşayabilirsin.
SNES konsolundan PlayStation konsoluna kadar bir sürü harika oyun vardır. Bazıları bugünün standartlarına göre hala iyidir. Bu oyunların birçoğunun artık resmi mobil versiyonları vardır. Diğerleri ise yalnızca eski konsollarda oynanabilirler. Android emulator uygulamaları sayesinde bu oyunları mobil cihazında oynanabilir kılabilirsin.
1. Dolphin Emulator
Uygulamanın hala aktif geliştirme aşamasında olduğunu söylemeliyim. Bu yüzden bazı hatalarla karşılaşabilirsin. Kaydetme ve yükleme durumları gibi ortak özelliklerin çoğuna sahiptir. Elbette çalıştırmak için kendi ROM dosyalarına sahip olmalısın. Bu emulator bunları kendi başına sağlamaz.
Dolphin Emulator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
2. EmuBox Emulator
Bu emulator uygulaması aynı zamanda materyal tasarıma sahiptir. Daha fazla performans elde edebilmek için ayarları değiştirebilme şansın vardır. Bu özellikle özellikle nispeten düşük kalibreli mobil cihazlar için bir nimettir. Uygulamada uygulama içi satın alma yoktur ama çeşitli reklamlar vardır.
EmuBox Emulator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
3. M64Plus FZ Emulator
Yüksek uyumluluğa, çeşitli video eklentilerine ve olağan özelliklere sahiptir. Bu uygulama Mupen açık kaynak projesine dayanır. Geliştirici elinden gelenin en iyisini yaparak uygulamayı çalışır durumda tutmaya çalışmaktadır. Mükemmel olduğunu söylemiyorum ama Nintendo 64 için başka bir seçenek bulabilmek kolay değildir.
M64Plus FZ Emulator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
4. John GBAC
Bu geliştirici tarafından geliştirilmiş olan uygulamalar en iyi emulator uygulamaları arasında gösterilirler. ROM desteği iyidir ve hile kodlarına destek vardır. Her bir ücretsiz uygulamanın aynı zamanda ücretli sürümleri vardır. Geliştirici aktif olarak uygulamalarını geliştirmeye devam etmektedir.
John GBAC uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
5. Redream
Eğer bir şekilde düşük kalibreli bir akıllı telefon kullanıyorsan durum değişebilir. Dreamcast için bir emulator ararken daha düşük cihazlarda çalışabilecek bir emulator bulmayı deneyebilirsin. Fakat en iyisini arıyorsan ve en iyisi sonucu almak istiyorsan bu uygulamaya bir şans vermelisin.
Redream uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
6. DraStic DS Emulator
Bu emulator ayrıca donanım klavyelerini destekler. Bu uygulamanın en iyi yanı ise hiç kuşkusuz sunduğu istikrarlı çalışma prensibidir. Çoğu ROM nispeten çok az kusurla iyi bir biçimde çalışır. Uygulamanın tek dezavantajı denemek için herhangi bir ücretsiz sürüm sunmamasıdır.
DraStic DS Emulator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
7. GBC.emu
Uygulamanın geliştiricisi tarafından geliştirilmiş uygulamaların listesine bakarken kaybolabilirsin. Her birinin tüm özelliklerin kilidini açan ücretli sürümleri vardır. Bir emulator uygulamasında yer alması gereken tüm özellikler bu uygulamada yer alır. Game Boy Color için en kararlı emulator uygulaması olduğunu söyleyebilirim.
GBC.emu uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
8. ePSXe for Android
Ayrıca uygulamada çok iyi sanal klavye özelleştirmesi, donanımsal kontrolcü desteği, kaydetme ve yükleme durumları gibi olağan şeyler vardır. Ayarlarla çok fazla uğraşmak istemeyen kişiler için kesinlikle ideal emulator uygulamalarından biridir. Uygulama içi satın alma yoktur ama uygulamanın kendisi ücretlidir.
ePSXe for Android uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
9. RetroArch
İlk başta öğrenilmesinin biraz zor olduğunu söyleyebilirim. Fakat, temel yapı taşlarının çoğu en iyi şekilde çalışır. Bu, bir sürü uygulama indirmek istemeden birden fazla konsolu destekleyen emulator sahibi olmak için mükemmel bir seçenektir. Ayrıca uygulama tamamen ücretsizdir.
RetroArch uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
10. Citra Emulator
Ayrıca uygulama mikrofon, kamera ve hareket kontrolleri gibi yerel 3DS özellikleri de destekler. Ücretli sürümü alanlara bazı kozmetik özellikler, karanlık tema ve doku filtreleme gibi özellikler teslim edilir. Emulator çoğu cihazda iyi bir biçimde çalışır. Birbirinden farklı oyunları desteklemektedir.
Citra Emulator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
11. PPSSPP: PSP Emulator
Bu uygulamanın geliştirilmesi devam etmektedir. Bazı oyunların en yeni cihazlarda bile tam hızda oynanması mümkün değildir. Fakat uygulamanın çoğu şey için yeterince iyi olduğunu söyleyebilirim. Uygulamanın aynı zamanda ücretli sürümü vardır. Önce ücretsiz sürümü denemeni öneririm.
PPSSPP: PSP Emulator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
12. FPse for Android
Donanımsal kontrolcü desteği dahil olmak üzere olağan tüm özelliklere sahip bir uygulamadır. Bir şeylerle uğraşmayı seviyorsan istediğin seçenek kesinlikle budur. Uygulama ek uygulama içi satın alma olmadan nispeten ucuzdur. Bununla birlikte uygulamanın ücretsiz sürümü de yoktur.
FPse for Android uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
13. Nostalgia.NES
Buna ek olarak kaydetme ve yükleme, donanımsal kontrolcü desteği ve çeşitli oyun konsollarına özgü farklı özellikler bulunur. Fazladan bir mobil cihazın olması durumunda Wi-Fi kontrol mod bile içerir. Ayrıca uygulamanın ücretsiz versiyonu vardır. Bununla birlikte ücretli versiyonu nispeten ucuzdur.
Nostalgia.NES uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
14. My Boy! Free: GBA Emulator
Bu uygulama oyunları çalıştırma konusunda gerçekten iyi bir iş çıkarır. Aynı geliştiricinin farklı emulator uygulamaları da vardır. Dilersen onlara da göz atabilirsin. Bununla birlikte uygulamanın ücretsiz sürümünde bazı özellikler çıkarılmıştır. Ücretli sürümde ise tüm özellikler yer alır.
My Boy! Free: GBA Emulator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
15. ClassicBoy Gold
Ücretli sürüm, hareketler, otomatik yükleme, eklentiler ve diğer bazı şeyleri dahil eder. Uygulamanın geliştiricisi hala belirli hatalar üzerinde çalışmayı sürdürür. Bu açıdan uygulamanın bazı noktalarda kararsızlıklarının olduğunu söylemek mümkündür. Buna rağmen denenmesi gereken emulator uygulamalarının başında gelir.
ClassicBoy Gold uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.