Bütçe yönetimi işin içinde para olduğu için biraz sıkıcı olabilir. Paranı yönetmek son derece önemlidir. Abonelik hizmetlerinin yaygın olduğu bir çağda yaşadığımız unutulmamalıdır. Buna ek olarak kira ve faturalarla uğraşmak durumunda kalabilirsin. Bu yüzden bir bütçe yönetimi uygulaması kullanarak işini kolaylaştırmalısın.
Bugünlerde para geçmişe göre biraz daha elde tutulması gereken bir şeydir. Oturup kağıt kalemle bütçe hesaplaması yapmak için uğraşmak artık yorucu olabilir. Bunun yerine, bunu yapan uygulamalardan yararlanmalısın. Android için en iyi bütçe yönetimi uygulamalarını burada bulabilirsin.
1. AndroMoney
Uygulamanın tasarımı şaşırtıcı derecede temizdir. Sunulan veriler mantıklıdır ve okunması kolay bir şekilde düzenlenmişlerdir. Ayrıca uygulama ücretsizdir ama reklamlar vardır. Her ne kadar kemer sıkmana yardımcı olmayacak olsa bile dilersen ücretli versiyonu satın almayı düşünebilirsin.
AndroMoney uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
2. Para Yönetimi
Ayrıca bir parola kilidi, varlık yönetimi ve anlık istatistikler gibi bazı özelliklere sahip olursun. Cihaz değiştirmen gerektiğinde verilerini yedekleyebilir ve geri yüklemeyi başarabilirsin. İhtiyacın verileri dışarı aktarmak ise bunu bir Excel dosyası olacak şekilde gerçekleştirebilirsin.
Para Yönetimi (Money Manager) uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
3. Financial Calculators
Uygulamanın içerisinde ev kredisinden bir yatırım getirisi hesaplayıcısına kadar pek çok farklı işlevi gören onlarca farklı hesap makinesi vardır. Paranı yönetmez ama yaklaşın satın alımlarda daha iyi kararlar vermene yardımcı olur. Bu açıdan kullanılması gereken bütçe yönetimi uygulamalarından biridir.
Financial Calculators uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
4. Wallet
Ayrıca verilerini başkalarıyla paylaşabilmen için bir hesap paylaşım özelliğine sahiptir. Birden fazla para birimini destekleyen uygulama, bulut senkronizasyonu ve alışveriş listeleri gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Materyal tasarımın kullanıldığı bu uygulamayı mutlaka incelemeni öneririm.
Wallet uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
5. Google E-Tablolar
Elektronik tablolarda yer alan hücreleri gelir, gider ve diğer verilerle doldurman yeterlidir. Daha sonra her ay ne yaptığını ve ne harcadığını görebilme şansı elde edersin. Bu uygulama tamamen ücretsizdir. Biraz eski tarz bir çözümdür ama basitlik arayanlar için son derece kullanışlıdır.
Google E-Tablolar uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
6. Monefy: Para Yöneticisi
Genellikle oldukça iyi bir iç çıkarır. Çeşitli para birimlerini destekler. Hesap makinesi, parola koruması, Dropbox entegrasyonu ve bileşenler gibi çeşitli özellikleri vardır. Uygulamayı kullanmayı öğrenmek biraz zaman alır. Ama kullanmayı öğrendikten sonra bütçe yönetimi konusunda istediğini yapabilirsin.
Monefy: Para Yöneticisi uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
7. 1Money
Sadece gerektiği şekilde verileri eklemen yeterlidir. Daha sonra harcamalarına göz atabilir ve bütçeni kontrol edebilirsin. Eğer varsa borçlarını ve birikimlerini bu uygulama üzerinden takip edebilme şansın vardır. Dilersen farklı platformlarla verileri senkronize edebilirsin.
1Money uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
8. My Finances
Uygulama özelleştirilebilir ve tekrarlayan harcamalara (örneğin faturalar) izin verir. Bu nedenle ilk başlarda kullanıma hazır hale getirmek için biraz zaman ayırman gerekebilecektir. Uygulamanın tek dezavantajı ise uzun bir süredir güncellenmiyor oluşudur.
My Finances uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
9. Goodbudget: Budget & Finance
Ek olarak, gider takibi, gelir takibi ve diğer bazı uygun bütçe yönetimi araçlarına sahip olacaksın. Uygulama materyal tasarımı kullandığı için çok güzel bir görünüme sahiptir. Ayrıca, ihtiyacın olması durumunda verilerini dışarı aktarabilme şansına sahipsindir. Sunulan ana özelliklerden bazıları ücretsizken tüm özellikler için abonelik gerektirir.
Goodbudget: Budget & Finance uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
10. Hesap Cüzdanım
Uygulamanın çevrimdışı desteği vardır ve uygulamada reklam yoktur. Materyal tasarımın kullanıldığı uygulamada her şey son derece özelleştirilebilir yapıdadır. Dilersen verileri HTML veya CSV olarak dışarı aktarabilirsin. Uygulamanın tek dezavantajı ise ücretli olmasıdır.
Hesap Cüzdanım (My Budget Book) uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.