Android antivirüs uygulamaları, Android işletim sistemindeki en popüler uygulama türlerinden biridir. Genel olarak güvenli işler yapıyorsan ve güvenli uygulamalar indiriyorsan bir virüsten koruma uygulamasına ihtiyacın yoktur. Diğer taraftan risk almayı seviyorsan bir antivirüs uygulamasına ihtiyacın olacaktır.
Android söz konusu olduğunda gerçekten çok kötü diyebileceğin antivirüs uygulamaları vardır. Her ne kadar antivirüs uygulaması çok gerekli olmasa bile bazen kendini garantiye almak isteyebilirsin. Hedefin buysa, Android için en iyi antivirüs uygulamalarını burada bulabileceksin.
1. McAfee: Mobile Security
Bu uygulamanın kullanıcı arayüzünün biraz eski olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca çalışmayan telefon hızlandırma özelliklerine sahiptir. Uygulamanın antivirüs kısmı oldukça iyi çalışır ve bazı üçüncül özelliklerin güzel olduğunu söyleyebilirim. Alt katman olan aboneliği alırsan fotoğraf ve video yedekleme gibi özelliklere sahip olursun.
McAfee: Mobile Security uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
2. Trend Micro: Mobile Security & Antivirus
Bu özellikler arasında kötü amaçlı uygulamaların önlenmesi, bir web güvenlik işlevi, halka açık bir Wi-Fi denetleyicisi ve finansal işlemler için bir güvenlik işlevi yer alır. Kötü amaçlı yazılımları kontrol eden ve ardından bir sürü rastgele şey yapan diğer virüsten koruma uygulamaları gibi değildir.
Trend Micro: Mobile Security & Antivirus uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
3. Avast Antivirüs
Virüsten koruma anlamında en ideal araçlardan biridir. Bazı güçlendirici özellikler vardır ama her zaman olduğu gibi bu para tuzaklarından kaçınmanı öneririm. Ücretsiz sürüm çoğu özellikle birlikte gelir ve reklamlarla desteklenir. Premium sürümler daha fazla güvenlik özelliğine sahiptir ve reklam içermezler. En üst pakette ise VPN yer alır.
Avast Antivirüs uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
4. Bitdefender Antivirus Free
Bu uygulama temel ihtiyaçlar için harika bir çözümdür. Gerçekten yaptığı tek şey, bir şeyleri taramak ve sonra tekrar tarama için zamanını beklemektir. Daha derinlemesine çalışan farklı bir uygulaması vardır. Fakat, bu uygulama sadece basit bir şeyler isteyenler için oldukça iyidir. Uygulama içi satın alma veya abonelik yoktur ama reklam vardır.
Bitdefender Antivirus Free uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
5. Norton 360
En özellikler arasında pil azaldığında cihazını konumunu kaydetme, gerçek zamanlı koruma, hırsızlığa karşı koruma özellikleri ve daha fazlası bulunur. Antivirüs uygulamaları arasındaki en pahalı seçeneklerden biridir. Bununla birlikte yıllık abonelik seçeneğinde bir VPN desteği bulunur.
Norton 360 uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
6. Avira
Diğer bazı özellikler arasında hırsızlık önleme desteği, gizlilik taraması, kara listeye alma ve hatta cihaz yöneticisi özellikleri bulunur. Diğer birçok antivirüs uygulamasından çok daha hafiftir. Ücretsiz sürüm temel gereksinimler için işlevseldir. Premium sürümde VPN, şifre oluşturma, sık sık veritabanı güncellemeleri ve daha fazlası yer alır.
Avira uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
7. AhnLab V3 Mobile Security
Bu uygulamanın bir diğer güçlü yanı ise eski Android cihazlarda bile iyi çalışmasıdır. Sistem kaynağını kullanma konusunda iddiasız bir uygulamadır. Ayrıca, telefonunun performansını hızlandırmaya yardımcı olmak için yerleşik bir güçlendiriciyle birlikte gelir. Bunun ekstra verimli olduğunu söyleyemem. Bu yüzden kullanılmasını önermeyeceğim.
AhnLab V3 Mobile Security uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
8. Safe Security
Buna rağmen uygulama taramaları yapacak ve sana olası güvenlik açıklarını gösterecek iyi ve süper temeli olan bir virüsten koruma uygulamasıdır. Uygulama ayrıca bir dizi telefon hızlandırma özelliğine sahiptir. Bu özellikleri kullanmanı önermem. Çünkü telefonunun daha kötü performans göstermesine neden olabilirsin.
Safe Security uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
9. Dr. Web Security Space
Bununla birlikte, iyi hırsızlık önleme özellikleri, arama ve SMS filtreleme, URL filtreleme, ebeveyn denetimleri, güvenlik duvarı ve daha pek çok özelliğe sahiptir. Ayrıca uygulama oldukça ucuzdur. Dilersen aylık veya yıllık aboneliklerden yararlanabilirsin. Diğer taraftan ömür boyu lisansı tercih etme şansın vardır.
Dr. Web Security Space uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
10. Malwarebytes Güvenlik
Uygulama potansiyel olarak tehlikeli bağlantılar için WhatsApp, Facebook, SMS vb. mesajları bile tarayabilir. Elbette tarama gibi olağan şeyleri de gerçekleştirir. Uygulamanın gayet iyi göründüğünü ve gayet iyi çalıştığını söyleyebilirim. Ayrıca aylık veya yıllık ücretli abonelik gerçekleştirebilirsin.
Malwarebytes Güvenlik uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
11. AVG Antivirüs Ücretsiz
Diğer taraftan uygulamanın köklü güvenlik duvarı kullanılabilirliği yoktur. Telefonun hızlandırılması gibi işlevsel olmayan özelliklerden kaçınmanı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü bu özellikler aslında hiçbir işe yaramazlar. Fiyatlandırma açısından uygulamanın premium sürümünün olduğunu söyleyebilirim.
AVG Antivirüs Ücretsiz uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
12. ESET Mobile Security & Antivirus
Uygulamanın kurulum işleminin biraz yorucu olduğunu söyleyebilirim. Bir e-posta adresi gerektiren birkaç uygulamadan biridir. Bunun dışında uygulama oldukça iyi çalışmaktadır. Kurulum ardından ücretsiz bir aylık deneme elde edersin. Daha sonrasında ise aylık veya yıllık ödeme planlarından birini seçerek yoluna devam etmen gerekir.
ESET Mobile Security & Antivirus uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
13. Sophos Intercept X for Mobile
Tüm bunları reklam olmadan ücretsiz olarak yapar. Uygulamanın içerisinde çalışmayan herhangi bir özellik yoktur. Şifre güvenliği işlevi vardır. Hatta uygulama çok faktörlü kimlik doğrulama için bir kimlik doğrulama işleviyle birlikte gelir. Genel olarak tam teşekküllü bir antivirüs uygulaması arıyorsan buna yönelebilirsin.
Sophos Intercept X for Mobile uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
14. Lookout: Antivirüs & Mobil Güvenlik
Ayrıca kimlik koruması, kimlik sigortası ve Wi-Fi taraması gibi bazı benzersiz özellikleri vardır. Bu, çoğu antivirüs uygulamasından biraz farklı bir bakış açısına sahiptir. Uygulamanın iki koruma katmanı vardır. Birincisi aylık standart abonelik, diğeri ise kimlik hırsızlığı sigortası gibi özellikleri açan daha yüksek abonelik paketidir.
Lookout: Antivirüs & Mobil Güvenlik uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
15. Kaspersky Mobile Antivirus
Uygulamanın ücretsiz ve ücretli sürümünde kötü amaçlı yazılım ve benzeri şeyler için cihaz taraması yer alır. Uygulamanın çalışmayan herhangi bir özelliği yoktur. Anlamsız şeylere uzanmaya çalışmak yerine tamamen çalışan özelliklere odaklanmış bir antivirüs uygulaması arıyorsan tam sana göre bir seçim diyebilirim.
Kaspersky Mobile Antivirus uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.